Mushing

Pawprints Hondencentrum

Mushing, sledehondensport, canicross, bike-jöring, dogscooter, steppen met je hond, ... allemaal verschillende benamingen en types van bewegen met je hond. Dit beperkt zich al lang niet meer tot alleen de specifieke sledehondenrassen, maar kan met zo goed als elke hond gedaan worden zolang de gekozen tak fysiek mogelijk is voor de hond. Ook naar wedstrijden toe zijn er ondertussen al voldoende mogelijkheden voor alle rassen. Afhankelijk van de gekozen tak hoef je zelfs fysiek niet eens zo super getraind te zijn.

 

 

Veel honden hebben behoefte aan meer beweging. Veel mensen hebben echter geen idee hoe je dit best aanpakt. Wat is goede beweging voor deze hond? Hoe bouw je dit op? Wat is teveel? Het gaat niet om de hond fysiek afmatten zodat hij rustiger wordt in de dagelijkse omgang. Indien een hond geen rust kan vinden, is er in 99% van de gevallen een andere oorzaak.

 

 

Voor meer info over bovenstaande takken van de hondensport kan je ook bij ons terecht.

Pawprints Hondencentrum verkoopt steps en trikes van de merken Crussis, Kickbike, Kostka & Tektoss en bijhorend materiaal voor de mushingsport op bestelling.


Custom made projecten zijn mogelijk! Voor meer info en prijzen kan u ons altijd contacteren op mushing@pawprints.be