Veelgestelde vragen

Pawprints Hondentraining

Veelgestelde vragen


Zijn alle rassen welkom?


Uiteraard.


Wanneer gaan de lessen door?


We werken met een online agenda voor het boeken van lessen. Dit agenda is alleen beschikbaar voor leden via deze link.

Bij inschrijving ontvang je een login zodat je het agenda kan gebruiken.


Hoe lang duren de lessen?


De wekelijkse groepslessen duren 1 uur.


Moet ik elke les aanwezig zijn?


Je hoeft niet elke lesdag aanwezig te zijn. Hoe meer regelmaat hoe vlotter de hond leert, maar er is geen verplichting.


Dient er telkens éénzelfde persoon met de hond te werken?


Neen, dit mag afwisselend zijn, zolang iedereen maar op de hoogte is van de bevelen, technieken enz…


Mogen kinderen ook met een hond werken?


Wij hebben geen minimumleeftijd voor geleiders. Zolang de combinatie bij elkaar past, is het ok. Bij kinderen onder de 12 jaar vragen we wel steeds een begeleider om aanwezig te zijn.


Kan ik met een volwassen hond ook nog starten?


Natuurlijk.


Ik kom van een andere hondenschool, In welke klas kan ik starten?


Dit wordt bepaald tijdens de Intake-sessie.


Mijn hond vertoont storend gedrag, kan ik met hem ook les volgen?


Ja dat kan, maar deze honden worden eerst met privéles of gedragsbegeleiding geholpen.


Hoe word ik lid?


Indien je wenst deel te nemen aan onze groepslessen kom je eerst eens langs voor een intake. Dit gebeurt op afspraak. Dan wordt er gekeken in welke klas je hond best past. Je krijgt info over de werking van onze school en krijgt de basistechnieken die wij toepassen uitgelegd. Dit geldt zowel voor pups als voor honden die op latere leeftijd willen starten en/of reeds ervaring hebben op andere hondenscholen enz... Wil je graag eerst eens komen kijken naar één van de groepslessen, dat kan natuurlijk ook. Laat dan voor één keertje je hond nog thuis. Graag vooraf een seintje om zeker te zijn dat de lessen doorgaan en je er niet voor niets zou staan. Het aanmeldingsformulier kan je vinden op de website op de contactpagina. Je bezorgt dit ingevuld terug via mail of op de eerste lesdag.


Vanaf welke leeftijd mag ik met een pup les volgen?


Wij laten pups al toe vanaf 8 weken. Gedurende de eerste weken dat pups normaal gezien bij hun nieuwe baasje zijn, zitten ze midden in de primaire socialisatiefase. Het is zeer belangrijk om op die leeftijd reeds voldoende positieve indrukken op te doen, kennis te maken met andere honden, mensen, omgevingen, geluiden enz… maar wel op een doordachte manier.


Er wordt nog vaak gezegd om niet naar een hondenschool te gaan tot pups al hun entingen gehad hebben om er voor te zorgen dat ze niet ziek worden. De pup kan evengoed iets oppikken wanneer je op straat door een grasperkje wandelt indien er voordien een zieke hond gepasseerd is. We werken met een gezondheidsverklaring die ieder nieuw lid dient te laten invullen door zijn dierenarts.


Dient mijn hond gevaccineerd te zijn?


Wij vragen voor honden vanaf 6 maand de standaard vaccinatie D(istemper) H(epatitis) P(arvovirose) (2-jaarlijkse vaccinatie) OF een geldig bewijs van titerbepaling door een bevoegde dierenarts.


Gaan de lessen binnen of buiten door?


De praktijklessen gaan buiten door, ook in de winter. Bij echt extreme weersomstandigheden kan het zijn dat de lessen worden afgelast. Dit wordt dan de dag zelf aan de desbetreffende leden gemeld. Theorielessen gaan binnen door. Er is geen kantine aanwezig.


Mag ik met een clicker werken?


We werken niet standaard met een clicker in de groepslessen. Wie dit graag doet, mag dit uiteraard en zal hiermee geholpen worden.


Wat heb ik nodig voor de lessen?


- In het begin bij voorkeur een goed passend tuigje of eventueel een vaste halsband. Daarbij een leiband van 1.5m à 2m. Zeker geen uitrolbare ("flexi") leibanden, slipkettingen of -koorden. Een extra leiband van 5m à 10m is altijd handig, ook om zelf te trainen thuis of op verplaatsing.


- Hondensnoepjes: veel, klein, bij voorkeur diverse soorten in gradaties (vb. gewoon voer, snoepjes, stukjes kip, rodi worst,…). In het begin hebben bijna alle geleiders te grote stukken en te weinig bij.


- 2 à 3 verschillende soorten speeltjes bv. flostouw, bal met koord, iets met een andere vorm. Voor pups géén speeltjes die een piepend geluid maken! Andere geluiden zoals knorren, kraaien enz… mag wel. Wel iets dat je samen kan vasthouden.


- Een matje, kussentje, dekentje… iets waar de hond volledig op kan gaan liggen en dat vuil mag worden als het slecht weer is. Liefst iets dat niet te gemakkelijk wegwaait.


- Hondenpoepzakjes, zeker als we op verplaatsing trainen!