Huishoudelijk regelement

Pawprints Hondentraining

Huishoudelijk Reglement (01/01/2018)

 

1. Ieder cursist dient in het bezit te zijn van een verzekering “burgerlijke aansprakelijkheid” (familiale verzekering) die ook schade door huisdieren dekt.

 

2. Pawprints is niet verantwoordelijk voor ongevallen die zich zouden voordoen op de terreinen of in de lokalen, in de onmiddellijke omgeving ervan of tijdens door ons georganiseerde wandelingen of andere activiteiten buiten onze eigen accommodatie.

 

3. Voor je naar de trainingen komt, laat je je hond zijn behoeften doen. Doe dit niet bij aankomst op het dorpsplein. Er is hiervoor een plasweide voorzien op het terrein. Indien dit echter per ongeluk toch gebeurt, ruim dit dan even op.

 

4. Honden moeten 2-jaarlijks worden ingeënt (distemper, hepatitis, parvo). Bewijs van titerbepaling van voorgaande wordt eveneens aanvaard. Voor eventuele activiteiten buiten België is ook hondsdolheid verplicht. Kennelhoest en Leptospirose (Rattenziekte) is niet verplicht.

 

5. Wanneer de hond recent geënt is tegen Kennelhoest, graag vooraf melden zodat we hier rekening mee kunnen houden. Dit kan in sommige gevallen besmettelijk zijn voor andere honden.

 

6. Zieke honden worden niet toegelaten. Indien je hond ziek is en recentelijk nog naar de les geweest is, graag even melden indien het om een besmettelijke ziekte gaat.

 

7. Loopse teven worden bij Pawprints toegelaten. Gelieve dit wel vooraf te melden.

 

8. Roken, het nuttigen van alcoholische dranken en het gebruik van GSM is niet toegelaten tijdens de les. Indien GSM gebruik noodzakelijk is, meld dit dan vooraf aan de lesgever.

 

9. De toegelaten halsbanden enz…: vaste halsband, sliplijn en half-check met goed ingestelde stop, U-lead en gewone tuigjes die fysiek geen schade kunnen aanbrengen. De voorkeur gaat uit naar tuigjes, zeker bij honden die nog trekken aan de leiband.

 

10. De honden worden steeds aan de leiband gehouden, uitgezonderd tijdens de trainingen op verzoek van de lesgever.

 

11. Er staat geen minimumleeftijd op de geleiders. Indien een kind met een hond wil trainen, kan dit op voorwaarde dat hij daartoe in staat is. Indien nodig vragen we wel aanwezigheid van een verantwoordelijke.

 

12. Door lid te worden van Pawprints aanvaardt elke cursist, zonder enig voorbehoud of beperking, alle bepalingen van het huishoudelijk reglement.