Huishoudelijk regelement

Pawprints Hondentraining

Huishoudelijk Reglement (01/07/2018)


1. Ieder cursist dient in het bezit te zijn van een verzekering “burgerlijke aansprakelijkheid” (familiale verzekering) die ook schade door huisdieren dekt.


2. Pawprints is niet verantwoordelijk voor ongevallen die zich zouden voordoen op de terreinen of in de lokalen, in de onmiddellijke omgeving ervan of tijdens door ons georganiseerde wandelingen of andere activiteiten buiten onze eigen accommodatie.


3. Voor je naar de trainingen komt, laat je je hond zijn behoeften doen. Indien er tijdens de lessen toch een ongelukje gebeurt, ruim dit dan even op. Wanneer je tijdens de les denkt dat je hond "moet" mag je uiteraard even het terrein verlaten.


4. Honden moeten 2-jaarlijks worden ingeënt (distemper, hepatitis, parvo). Bewijs van titerbepaling van voorgaande wordt eveneens aanvaard. Bij hernieuwing van het lidmaatschap zal dit worden nagekeken. Verder zijn er geen verplichte vaccins/behandelingen. Wat we wel vragen voor nieuwe leden is een gezondheidsverklaring van uw dierenarts die bevestigt dat uw hond op dat moment geen waarneembare besmettelijke aandoeningen heeft.


5. Wanneer de hond recent geënt is tegen Kennelhoest, graag vooraf melden zodat we hier rekening mee kunnen houden. Dit kan in sommige gevallen besmettelijk zijn voor andere honden.


6. Zieke honden worden niet toegelaten. Indien je hond ziek is en recentelijk nog naar de les geweest is, graag even melden indien het om een besmettelijke ziekte gaat.


7. Loopse teven worden bij Pawprints toegelaten. Gelieve dit wel vooraf te melden.


8. Roken en het nuttigen van alcoholische dranken is niet toegelaten tijdens de les.


9. De toegelaten halsbanden enz…: vaste halsband, sliplijn en half-check met goed ingestelde stop, U-lead en gewone tuigjes die fysiek geen schade kunnen aanbrengen. De voorkeur gaat uit naar tuigjes, zeker bij honden die nog trekken aan de leiband. Uitrolbare (flexi) lijnen worden niet toegelaten.


10. De honden worden steeds aan de leiband gehouden, uitgezonderd tijdens de trainingen op verzoek van de lesgever.


11. Er staat geen minimumleeftijd op de geleiders. Indien een kind met een hond wil trainen, kan dit op voorwaarde dat hij daartoe in staat is. Indien nodig vragen we wel aanwezigheid van een verantwoordelijke.


12. Door lid te worden van Pawprints aanvaardt elke cursist, zonder enig voorbehoud of beperking, alle bepalingen van het huishoudelijk reglement.