Groepslessen

Pawprints Hondentraining

Alle honden die nieuw zijn bij Pawprints, gelijk welke leeftijd of niveau, komen eerst buiten de lessen op afspraak langs voor een intake. We kijken hier naar het gedrag (in eerste instantie) en de kennis van de hond (komt op de tweede plaats) om in te schatten in welke klas hij thuishoort. Je krijgt de nodige info over de werking van Pawprints en krijgt de eerste trainingstechnieken mee zoals wij ze toepassen.

 

Puppyklas (voor pups vanaf 8 weken)

 

Gehoorzame Huishond 1, 2 & 3 (Vervolgklassen na pups)

 

Locatielessen

 

Op regelmatige basis gaan er locatielessen door. Deze lessen zijn individueel om elke hond de juiste begeleiding te kunnen geven. De verschillende locaties bevinden zich steeds in regio Waasland. Enkele voorbeelden: station, bos, wekelijkse markt, in een winkel, zwemles (in het zomerseizoen), nabijheid van andere dieren, kermis, parkeergarage, lift- en roltraptraining enz ... De focus ligt hierbij op gewenning aan alledaagse situaties. Is je hond klaar voor de volgende stap of niet en hoe pak je dat dan aan? Wat is voor jouw hond ontspannend en wat stresserend? Leren kijken naar de signalen die je hond uitstuurt!

 

Algemeen

 

De overgang tussen de verschillende klassen gebeurt op basis van permanente evaluatie en ongeacht leeftijden. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat de hond zich in de juiste klas bevindt. Overgangsproeven geven vaak stress bij baas en hond en zijn slechts een momentopname. Daarom dat we opteren voor permanente evaluatie. Dit geeft een veel correcter beeld.

 

Honden die om gelijk welke reden (tijdelijk) niet mee kunnen in de gewone groepslessen, kunnen altijd privé begeleiding krijgen op afspraak.