Groepslessen

Pawprints Hondentraining

Alle honden die nieuw zijn bij Pawprints, gelijk welke leeftijd of niveau, komen eerst buiten de lessen op afspraak langs voor een intake. We kijken hier naar het gedrag (in eerste instantie) en de kennis van de hond (komt op de tweede plaats) om in te schatten in welke klas hij thuishoort. Je krijgt de nodige info over de werking van Pawprints en krijgt de eerste trainingstechnieken mee zoals wij ze toepassen.

 

Welpenklas (voor pups vanaf 8 weken)

 

De pup leert enkele belangrijke zaken zoals omgaan met mensen, andere honden, vreemde geluiden, voorwerpen, situaties, lichaamsbewustwording, verzorgingshandelingen, rust, ... en enkele basisvaardigheden die handig zijn in de dagelijkse omgang.

 

Puppyklas (na een 10-tal welpenlessen)

 

Na de Welpenklas kom je in de Puppyklas terecht. In deze klas gaan we aan de slag met honden die kunnen functioneren in groep en klaar zijn om allerlei oefeningen aan te leren. Enkele oefeningen die bijvoorbeeld aan bod komen zijn: komen op bevel, volgen naast de geleider, zitten/liggen/staan, naar de plaats, blijven, aandacht voor het baasje, laten verzorgen door vreemde personen, begroeten van honden en personen op een aangename manier, voedselcontrole, ... en blijven we uiteraard werken aan algemeen gedrag.

 

Basisklas

 

In deze klas zitten de honden die gedragsmatige werkpuntjes hebben, maar die wel nog in groep kunnen werken.

 

Gehoorzame Huishond 1, 2 & 3

 

Na de Puppyklas volgen de Gehoorzame Huishond lessen. We bouwen verder op de Puppyklas. De oefeningen worden moeilijker, er wordt meer afleiding toegevoegd, we leren ook werken zonder leiband enz... Op het einde van deze reeks heb je een hond die in staat is om op een aanvaardbare manier te functioneren in onze maatschappij.

 

Locatielessen

 

Op regelmatige basis gaan er locatielessen door. De verschillende "buitenlocaties" bevinden zich steeds in regio Waasland. Enkele voorbeelden: station, bos, wekelijkse markt, in een winkel, zwemles (in het zomerseizoen), nabijheid van andere dieren, kermis, parkeergarage, lift- en roltraptraining enz ... De focus ligt hierbij op gewenning aan alledaagse situaties en blijven functioneren in alle omstandigheden. Voor deze lessen worden de groepen ingedeeld afhankelijk van het aantal deelnemers en de specifieke noden van de honden.

 

Algemeen

 

De overgang tussen de verschillende klassen gebeurt op basis van permanente evaluatie en ongeacht leeftijden. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat de hond zich in de juiste klas bevindt. Overgangsproeven geven vaak stress bij baas en hond en zijn slechts een momentopname. Daarom dat we opteren voor permanente evaluatie. Dit geeft een veel correcter beeld.